Hoppa till sidans innehåll

Badminton Sweden


Efter tre år i Lund flyttar Swedish Open till IFU-Arena i Uppsala. – Swedish Open är svensk badmintons stora samlingsplats. Vi tror att tävlingen kan utvecklas vidare i Uppsala, säger Svenska Badmintonförbundets styrelseordförande Tommy Theorin.
 
 
Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59.
 
Det nykomponerade dubbelparet Clara Nistad och Moa Sjöö nådde semifinal i Spanish International (tävling på International Challege-nivå). Detta efter en meriterade seger i kvartsfinalen mot Anastasia Akchurina/Olga Morozova från Ryssland.
 
Nu finns uppdaterad information för de personer som haft svårt att anmäla sig till Gotlandsspelen 2019 i Online Entry.
 
En semifinalplats och två kvartsfinalplatser blev facit för det svenska spelarna i tävlingen German U17-Open.
 
Felix Burestedt gjorde en riktigt bra insats i den internationella challenge-tävlingen i Azerbajdzjan. Efter fyra meriterande vinster mot starka spelare föll han i finalen mot dansken Rasmus Gemke.
 
Nedan i bilagan finns information om uttagningen till U17 Landslagslägret, 21-26 Juli i Trollhättan.
 
BWF uppmärksammar Stellan Mohlin för sina insatser för den internationella badmintonen.
 
Information nedan om uttagning till Europamästerskapen U17 (lag och individuellt), datum 30 augusti till 7 september 2019 i Polen.
 
Förbundskapten Andrew Smith har nu ansvarat för det svenska landslaget i snart ett år. Hur har det gått och hur ser han på framtiden? Badminton Sweden fick en pratstund med en ung engelsman som vill ta Sverige tillbaka till Europatoppen.
 
Svenska Badmintonförbundet kallar sina medlemmar till förbundsmöte söndagen den 29 september 2019 på Arlanda.
 
Inför kommande säsong utökas landslagstruppen med några nya spelare.
 
Nu är de nya förbundskaptenerna för U17- och U19-landslagen utsedda. Läs även om de preliminära verksamhetsplanerna för U17 och U19 kommande säsong.
 
Juniorspelarna Cecilia Wang (U19) och Edith Urell (U17) nådde en fin framgång i helgen då de tog sig till final i damdubbel i future series-tävlingen Latvia International.
 

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2

goinge-bygg (3)

 

 

 

 IVAB

Prenadlogo Q-poolen

WoodyPro_NEG logga

FASAB

G_Carlsson

GöingePlåt

Exmo Glasmästeri

Postadress:
BMK Gripen - Badminton
Roger Svensson, Siktvägen 6
28137 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645114344, +46451383887
E-post: roger.svensson@goingebygg.se

Se all info