Hoppa till sidans innehåll

1:a laget i div 2 lämnade Kristianstad Arena med blandade känslor

10 NOV 2010 18:03
Smack sa det, så var det återigen dags för serie. Men var hade alla träningstillfällen tagit vägen, det kändes som att vi inte tränat sen förra sammandraget. För vissa var denna iakttagelse helt rätt vilket skulle visa sig under dagen. Hur var då förutsättningarna för helgen?
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:37

Jo Niclas Gunnarsson borta pga. ögonproblem, Martin G misstänkte starkt att han kört för hårt med honom under klubbkvällen med Team Sportia. När Roger "Tigern" Svensson hämtades så hoppade han in i bilen stinkande av linnement och tigerbalsam. Men men men, Gripen hade till dagen lyckats få fatt i en praktikant som i tidig ålder varit på Ystad läger tillsammans med Gustavsson, detta var Christian Alexandersson. Vår mästare i förhandlingstaktik och sponsorjagande Kurt Wästerlid införde en gång övergångsreglementet för BMK Gripen. Detta innebar att även Christian blev föremål för denna behandling som innebar att han fick en läsk i övergångsbelöning o sen var han vår. Tröjan med Gripenmärket passade helt naturligt inte perfekt. Denna måste man spela sig in i och göra sig förtjänt av men praktikantmärket tog vi av innan det blev dags för match. Vi skulle denna dag möta Aura och Kristianstad och alla matcher är viktiga i år i en tajt serie. Martin G som inte lyckats få till mer än 1 träning sen förra seriespelet och totalt 2 det senaste halvåret sen Elias föddes ställdes helt klokt över i dubblarna till förmån för mer ”rappa” spelare. Första herr dubbeln togs omhand av Torbjörn och vårt nyförvärv Chistian. Underbart tajt match med bitter eftersmak där vi tyvärr tog stryk med siffror som 28-26 i setten. Att kunna skriva att vi hade full styrka på damsidan är i sig oerhört glädjande och kul, att sen också kunna berätta att de är konkurrenskraftiga och spelar bra badminton är ännu roligare. Angelica och Louise stred som vikingar i sin damdubbel över 3 set men även här var vår marginal emot Gripen. 21-23 blev en tung förlust men jag säger bara, bra jobbat! Roger o Martin E tog sin dubbel och visade att de hade nerverna i styr mot duktiga Aura juniorer, viktig poäng. Chistian på första singeln och Martin E tog sina matcher med vackert spel och tre delsegrar var hemma, nu vinkade Roggan ner en tung Gustavsson för 3:e singeln.  Första set togs genom ett par grisbollar i slutskedet,  en stabil ledning togs också i andra med en ledning på 17-10. I setpaus hade alla Gripencoacher samlats för att ge råd, vad de inte fattade var att Gustavsson bara gick på en lunga som fick luft genom ett sugrör. Samtidigt drog benen ihop sig till något som i folkmun kallas kramp, i Martins fall var det dödsryckningar. Ja ni fattar att han gått i väggen och igenom den. Inte ens med vilja kunde andra set erövras och 3:e set var en omöjlighet. En match som normalt vinns 100 gånger av 100 förlorades och syndabocken för poängförlusten är inte svår att identifiera. Detta är givetvis Elias! (Martins 6 månaders son) I formel 1 sägs det att man blir 1 sekund långsammare för varje barn man får, I badminton verkar man få en klumpfot och förminskade lungor. Minst dessa symptom var iaf Martin G drabbad av och han var så under isen så det eg inte fanns på världskartan, men så var det. Övriga i laget gjorde iaf en kanoninsats och siffrorna skrevs till 4-4 och vi fick med oss 1 poäng.

Efter en lättare lunch var det dags för match mot Chistianstad där de 3 senaste möten vi haft  slutat 4-4. Kunde Gripen ta tag i taktpinnen denna gång? Christianstad har oerhört duktiga damer vilket vi var väl medvetna om så en bra start i herrdubblarna var ett måste. Rockiga Roggan o Martin E dansade fin dubbel och tog hem andradubbeln samtidigt som Christian o Totte spelade fantastiskt bra dubbel tillsammans. Go start och 2-0. Chistian o Martin E vann sina dubblar och man satt tårögd på läktaren. 1 poäng säkrad redan här när Martin ”krymplingen” Gustavsson skulle ner för match mot Glemark. Eftersom tangenterna inte kan förmå sig att beskriva denna missär så lämnar vi denna match med att säga att det blev en förlust. Vem var då syndabocken i denna match……. Jo så klart Elias igen.  Angelica gjorde under förutsättningarna en bra match och kommer fortsätta att utvecklas starkt. Louise och Totte lirade helt underbar mixed men fick vika sig i 3:e set mot ett mycket bra Christianstad. Det är bara att lyfta på hatten för det spelet som presterades. Resultatet även här 4-4 och 1 poäng till BMK Gripen. Sammanfattningsvis hade vi många bra prestationer och en verkligt viktig och helt avgörande kugge denna helg var den gode praktikanten Alexandersson som nu trots många tvivel (framför allt från Gustavssons sida) nu får ses värdig Gripentröjan. Vi ser fram emot fler insatser därifrån. Alla kuggar var givetvis värdefulla denna lördag förutom Martin G:s såklart vars insats var totalt utan mening. Vi får se vad vi kan göra åt det inför kommande sammandrag, en krisplan måste sjösättas. Härlig dag med klubbkompisarna var det iaf och vi tar nya tag mot elitserien nästa år. (Vi kan ju alltid ringa o fråga om vi får gå upp ;-) ) Over and out!

Skribent: Martin Gustavsson

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2

goinge-bygg (3)

 

 

 

 IVAB

Prenadlogo Q-poolen

WoodyPro_NEG logga

FASAB

G_Carlsson

GöingePlåt

Exmo Glasmästeri

Postadress:
Hässleholm Badmintonklubb - Badminton
Roger Svensson, Siktvägen 6
28137 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645114344, +46451383887
E-post: roger.svensson@skott...

Se all info