Hoppa till sidans innehåll

Förstalagets seriespel i div 2. 18 December

19 DEC 2010 19:45
Lagets headcoach Martin E samlade till möte efter SMHI:s klass 1 varningar. Många i laget hade också via sina jobb sett vägarnas kvalité i verkligheten samt även på väg till träningen. Laget var fullt bemannat vilket innebar att vi hade 3 bilar på väg upp till Borås där de 3 delmatcherna för helgen skulle gå av stapeln. Diskussionen för mötet var inte helt oväntat, ska vi halka upp till Borås och köra 180 riskmil på vägarna? Martin G hade också varit uppe i Göteborg för Bröllop föregående helg i liknande väglag. Det höll på att sluta illa med ett brudpar fast på E6:an och ambulanshelikoptrar landandes på vägbanan. På hemvägen möttes 8 ambulanser, 4 brandbilar och 5 polisbilar. Är en match i div 2 värd att riskera julefriden och våra familjer? Svaret blev som ni alla förstår NEJ.
  • Skapad: 19 DEC 2010 19:45

 En av BMK Gripens maskotar

Gripens lilla maskot vädjade till Pappa…… åk inte , åk inte. Och inte kan man väl riskera att inte få fira hans första jul, oavsett om Svenska badmintonförbundet ger oss dispens att stanna hemma eller inte? Som ni förstår så hade vi en dialog med förbundet för att kontroller om vi i så fall skulle tappa 6 poäng i serien viket inte är så kul utifrån en sportslig aspekt. Med tanke på att Värnamo fick en liknande dispens 2009 så var vi rätt så säkra på att de inte skulle kunna neka oss detta.

Efter samtal med personer på förbundet så satt de passande nog i seriekommité möte och skulle enligt information lyfta denna svåra fråga. Svaret blev att de hade haft för avsikt att titta på ett regelverk kring detta men att det inte blivit klart. Hållningen blev iaf tillslut att förbundet tittade och gick efter SMHI:s klassvarningar. Dvs var det en varning på SMHI så skulle vi få dispens, annars inte. På SMHI:s hemsida så är denna dock tvetydig då de meddelar att en varning gäller de närmaste 24 timmarna. Dvs torsdag 23:00 fanns en varning vilket då skulle innebära att denna minst skulle gälla till fredag 23:00. Fredag vid 12:00 var varningsmarkeringen borta från SMHI. Hmmm vilket går svenska badmintonförbundet på?

Oavsett vilket så kan man ju ställa sig frågan om det i fråga om tillåtande av dispens eller inte är rätt institut att vara vägledande. Det är ju faktiskt vägarna som vi ska transportera oss 180 mil på, borde då inte trafikverket vara en bättre källa? http://trafikinfo.trafikverket.se/lpvmenu/lpvmenu.htm#id=1 Ja det må vara hur man reser, men få klubbar i div 2 saknar nog ekonomi att ta lokalflyg till serien så det är såklart upp till hur man vill ha sitt reglemente.

Så här komunicerade iaf vägverket sin information

Trafikverkets dom

 

Oavsett svaret på denna fråga så tog BMK Gripen ett enhälligt beslut om att inte ge oss ut i trafiken vilket så klart var med blandade känslor. Konsekvensen var att vi fick jag runt på våra kamrater i Borås, Ljungby och Värnamo för att meddela att vi skulle utebli. Vi beklagar som sagt detta men känner ändå att vi tagit rätt beslut.

Under nästkommande vecka tar vi såklart en ny kontakt med Svenska badmintonförbundet där de får meddela oss om matcherna kan få spelas vid annat tillfälle eller om vi drabbas av en förlust av 6 poäng samt dryga W.O böter. BMK Gripens lag är hur som helst ”alive and kicking” och redo för nya tag efter jul och nyår. God Jul och Gott nytt år alla så hoppas vi att ni förstår vårt beslut.

Skribent: Martin Gustavsson

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2

goinge-bygg (3)

 

 

 

 IVAB

Prenadlogo Q-poolen

WoodyPro_NEG logga

FASAB

G_Carlsson

GöingePlåt

Exmo Glasmästeri

Postadress:
Hässleholm Badmintonklubb - Badminton
Roger Svensson, Siktvägen 6
28137 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645114344, +46451383887
E-post: roger.svensson@skott...

Se all info