Hoppa till sidans innehåll

Förstalagets seriespel i div 2. 18 December

19 DEC 2010 19:45
Lagets headcoach Martin E samlade till möte efter SMHI:s klass 1 varningar. Många i laget hade också via sina jobb sett vägarnas kvalité i verkligheten samt även på väg till träningen. Laget var fullt bemannat vilket innebar att vi hade 3 bilar på väg upp till Borås där de 3 delmatcherna för helgen skulle gå av stapeln. Diskussionen för mötet var inte helt oväntat, ska vi halka upp till Borås och köra 180 riskmil på vägarna? Martin G hade också varit uppe i Göteborg för Bröllop föregående helg i liknande väglag. Det höll på att sluta illa med ett brudpar fast på E6:an och ambulanshelikoptrar landandes på vägbanan. På hemvägen möttes 8 ambulanser, 4 brandbilar och 5 polisbilar. Är en match i div 2 värd att riskera julefriden och våra familjer? Svaret blev som ni alla förstår NEJ.
  • Skapad: 19 DEC 2010 19:45

 En av BMK Gripens maskotar

Gripens lilla maskot vädjade till Pappa…… åk inte , åk inte. Och inte kan man väl riskera att inte få fira hans första jul, oavsett om Svenska badmintonförbundet ger oss dispens att stanna hemma eller inte? Som ni förstår så hade vi en dialog med förbundet för att kontroller om vi i så fall skulle tappa 6 poäng i serien viket inte är så kul utifrån en sportslig aspekt. Med tanke på att Värnamo fick en liknande dispens 2009 så var vi rätt så säkra på att de inte skulle kunna neka oss detta.

Efter samtal med personer på förbundet så satt de passande nog i seriekommité möte och skulle enligt information lyfta denna svåra fråga. Svaret blev att de hade haft för avsikt att titta på ett regelverk kring detta men att det inte blivit klart. Hållningen blev iaf tillslut att förbundet tittade och gick efter SMHI:s klassvarningar. Dvs var det en varning på SMHI så skulle vi få dispens, annars inte. På SMHI:s hemsida så är denna dock tvetydig då de meddelar att en varning gäller de närmaste 24 timmarna. Dvs torsdag 23:00 fanns en varning vilket då skulle innebära att denna minst skulle gälla till fredag 23:00. Fredag vid 12:00 var varningsmarkeringen borta från SMHI. Hmmm vilket går svenska badmintonförbundet på?

Oavsett vilket så kan man ju ställa sig frågan om det i fråga om tillåtande av dispens eller inte är rätt institut att vara vägledande. Det är ju faktiskt vägarna som vi ska transportera oss 180 mil på, borde då inte trafikverket vara en bättre källa? http://trafikinfo.trafikverket.se/lpvmenu/lpvmenu.htm#id=1 Ja det må vara hur man reser, men få klubbar i div 2 saknar nog ekonomi att ta lokalflyg till serien så det är såklart upp till hur man vill ha sitt reglemente.

Så här komunicerade iaf vägverket sin information

Trafikverkets dom

 

Oavsett svaret på denna fråga så tog BMK Gripen ett enhälligt beslut om att inte ge oss ut i trafiken vilket så klart var med blandade känslor. Konsekvensen var att vi fick jag runt på våra kamrater i Borås, Ljungby och Värnamo för att meddela att vi skulle utebli. Vi beklagar som sagt detta men känner ändå att vi tagit rätt beslut.

Under nästkommande vecka tar vi såklart en ny kontakt med Svenska badmintonförbundet där de får meddela oss om matcherna kan få spelas vid annat tillfälle eller om vi drabbas av en förlust av 6 poäng samt dryga W.O böter. BMK Gripens lag är hur som helst ”alive and kicking” och redo för nya tag efter jul och nyår. God Jul och Gott nytt år alla så hoppas vi att ni förstår vårt beslut.

Skribent: Martin Gustavsson
  1. Martin många bryr sig! Div 2 "gubbaserie" !? visst det må vara många äldre med men oxå många lag både i div 2 och lägre som värvar som bara den för att "hålla sig kvar" alt ta steget upp. Då e det viktigt med ordentligt skrivna regler som inte ger utrymme för misstolkningar och reglerna skall vara de samma om man läser sig till dem eller ringer upp. Force majeur är ett starkt ord och när vi använder det måste vi skilja på "kan" och "vill ej". Vill man inte så e det fullt acceptabelt men måste följa reglerna. Hässleholm-Borås 23 mil. Hässleholm-Växjö 11,5 mil, Ljungby-Borås 15 mil!! Nästa gång vi spelar vill jag tillåta överhuvudet servar med kraften riktad neråt för bortalaget och hemmalaget spelar med de yttre linjerna!! hahahahaha

    (Paragrafryttaren Niklas 2011-01-04 kl 18:17) Anmäl
  2. Till paragrafryttaren. Vem bryr sig?, det är badminton. Du missade nog kärnan i resonemanget, till Växjö var det 1/10 av sträckan vilket även motsvarade sträckan som övriga lag hade. Denna parameter hade stor påverkan. Har man inte som ambition att spela eller vill spela så är det lika bra att lägga av med sporten. Det kommer iaf jag göra. I "gubbaserien" div 2 är glädjen allt.

    (Martin Gustavsson 2011-01-03 kl 09:55) Anmäl
  3. Svårt läge det där! I seriebestämmelserna § 2.9.9 står att läsa följande: ?2.9.9 Lag ska ej anses ha lämnat walkover, om dess uteblivande från match beror på omständigheter som man ej kunnat råda över (force majeur). Prövningen av sådant ärende tillkommer TK. Vidare går det att läsa i det Pm som tillsänds matchledare att man kan läsa om ovanstående paragraf där de utvecklar "omständigheter man ej kan råda över" = "reseförhinder" man skriver även där att om matcherna kan spelas under sammandraget BÖR DET SKE! Här anser jag att man återigen använder fel skrivelse i en regeltolkning/regel. KAN matcherna spelas SKALL de spelas, ej BÖR. Ni skall tappa 6 poäng, solklart! Många lag reste på vägarna denna dag! Tom ert 2 lag åkte till Växjö.

    (Paragrafryttaren Niklas 2011-01-01 kl 20:23) Anmäl

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2

goinge-bygg (3)

 

 

 

 IVAB

Prenadlogo Q-poolen

WoodyPro_NEG logga

FASAB

G_Carlsson

GöingePlåt

Exmo Glasmästeri

Postadress:
BMK Gripen - Badminton
Roger Svensson, Siktvägen 6
28137 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645114344, +46451383887
E-post: This is a mailto link

Se all info