Hoppa till sidans innehåll

Traditionens makt i serieupptakten

27 SEP 2010 12:55
Lördagen den 25:e september kom verkligheten ifatt BMK Gripen då det var dags för en ny säsong av div. 2 badminton. Serien är i år fullt lastad med 8 lag och utan en bra insats är vi obönhörligen degraderade i seriesystemet. Av tradition är Gripen svårstartade och rostiga när det kommer till premiärer för att sen spela upp sig och vara i kanonform till Gripenträffen i mars. Skulle 2010-2011 bli ett undantag? Förutsättningarna såg inte helt bra ut då vi fattades Gunnarsson och Louise samt att Martin E fått känningar i ryggen, Roger går på hög rehab med hälseneproblem. Gustavssons form ska vi inte prata om, skadekombinationen golfarmbåge och tennisarmbåge samt att han endast spelat 2 set sen förra Gripenträffen i mars, legat med förkylning i veckan samt inte sovit sen lilla Elias kom i april. Ja ni kan själva räkna ut vilken effekt den motorn har. Men med årets nyförvärv på damsidan Angelica Furevi (som kom lite förkyld) samt att vi lånat systrarna Anna och Sofie från Carlshamn gjorde dock att vi fick visst hopp. Inlånade från andralaget var också Emil Assarsson o Emil Jeansson. Förvirringen började tidigt när Martin G hämtat upp Martin.E för att sen sammanstråla för gemensam avfärd från Qpoolen. Då Gustavsson fått informationen att Roger blivit utsedd till ansvarig ”driver” så togs en mindre bil av billigare karaktär som inte nödvändigtvis håller 20 mil till (Mitsubishi Colt-99). Vad hände då? Jo Roggan kommer med sin JEEAP och hur tänkte han nu? Vilka skulle sitta på flaket? Denna fråga tänker han nog på än idag. Istället trycker vi ner fjädringen i colten och stänger sardinburken och sätter på full värme för att hålla musklerna mjuka.
Matchen mot Lugi startar, 1:a dubbeln med Martin o Totte blir för tung och får lämnas med en knapp förlust. Herr ordförande Roger o Martin.G lyckas kriga sig till andradubbeln och vi har 1-1. Sen rullar det på och Gripen krigar hårt utan resultat. Martin E förlorar knappt 1:a singeln över 3 set. Gustavsson tar 1:a set i andrasingeln men sen skulle han behöva rullstol till sina krampande ben och funderar starkt på att bänka sig själv inför nästa match, dvs förlust även här. Emil.A kommer inte upp i matchform han heller och förlust även i 3:e singeln. Ljuset i mörkret var våra 3 tjejer som verkligen visade fighting spirit och att de kommer att bli värdefulla framöver. Dock inga segrar här heller och siffrorna skrev till 7-1 till Lugis favör.
Ungdomarna i laget hade sallad o banan med sig från mamma och intog enligt skolboken den perfekta måltiden. Varför tänkte inte deras mammor på oss andra? Nej vi hade ingen mat men vi hade istället tullat familjekassan på pengar och besökte MacMac för en burgare, chickenwrap eller sallad. Vi behövde alla en unik måltid för våra behov, något för tröst och något för att fylla på våra trötta muskler.
Så dags för match mot Österlen. 1:a dubbeln gled även i denna match oss ur händerna men Martin.E o Totte var nära, för nära. 2:a dubbeln tog vi på W.O vilket skulle visa sig avgörande för Gustavssons vidare deltagande. Martin.E körde en fruktansvärt tajt 1:a singel och tog tillslut hem segern i 3:e set. Men så äcklig han var efteråt, svettig som bara den. 2:a singeln stapplade Martin.G sig in i med geleaktiga ben och fick första set oförtjänt lätt. Sen började problemen igen…… mm helt rätt, han blev tvungen att ta mer än ett steg i varje boll! Väl medveten om att chansen låg i att ta andra set så var det chans o smash som gällde. Resultatet skrevs till 24-22 och Gripenvinst med 2 riktigt äckliga nätrullare på slutet. SÅÅÅ GOTT……eller jag menar tur för oss. Den gamle devisen i tredje matchen uppstånden ifrån bla bla bla funkar än! Emil…. Emil Assarsson, nu var det dags för 3:e singel, en mycket viktig sådan, har vi lyckats få in någon Gripen kämparkänsla i dig under åren? Att förlora är helt okej så länge man gör det med glöden i ögonen och gör sitt yttersta, det är denna attityd vi vill ha i klubben. Emils första match hade lite mer att önska där han inte riktigt uppfyllde detta men NU mot Österlen, ojojoj vad bra det blev. Vilken match han gör och vilken viktig seger det var! Bra jobbat Emil, fortsätt på den vägen och fokusera på det du gör bra. Neggo attityder får andra hålla på med, inte vi! Sofie och Anna spelade fin dubbel och var väldigt samspelta, saknades dock lite längd i vissa slag som blev matchavgörande. Anna var också väldigt nära i sin damsingel med jämna siffror. Gripen var nu i ledningen med 4-3 när mixedmatchen återstod. Totte o Angelica som var vårt nya mixedpar lirade på som om de inte gjort något annat. I 3:e set blev dock det mycket rutinerade paret från Österlen en övermäktig uppgift men trots allt en bra insats. 4-4 och 1 poäng till BMK Gripen, under förutsättningarna väldigt bra. En extra eloge och tack ger vi till våra extrainkallade stjärnor, Anna, Sofie, Emil.A, Emil.J som nu haft sina premiärer i div 2. (så även Angelica även om hon nu är ordinarie.) Nu tränar vi till nästa gång o håller oss friska!
  • Uppdaterad: 16 APR 2013 00:10

Skribent: Martin Gustavsson

sparbanken_skane_217x66_c_pos_2

goinge-bygg (3)

 

 

 

 IVAB

Prenadlogo Q-poolen

WoodyPro_NEG logga

FASAB

G_Carlsson

GöingePlåt

Exmo Glasmästeri

Postadress:
BMK Gripen - Badminton
Roger Svensson, Siktvägen 6
28137 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645114344, +46451383887
E-post: roger.svensson@skott...

Se all info